Griláž
8-12 porcií
príprava: 40 minút
300 g kryštálového cukru 1 sladené kondenzované mlieko 250 g masla 200 g nasekaných orechov 8 oblátkových plátov čokoládu na polevu
Najprv si pripravte karamel. Cukor nasypte do hrnca a nechajte ho rozpustiť na najnižšej teplote. Keď je cukor rozpustený, premiešajte ho a pridajte maslo izbovej teploty. Miešajte, kým sa maslo s cukrom nespoja. Potom pridajte kondenzované mlieko a miešajte, kým zmes nezačne bublať. Vtedy odstavte zo sporáka a pridajte nasekané orechy.Na polovicu oblátok natrite zmes a na ňu položte druhú oblátku. Asi po hodine ich zaťažte a nechajte stuhnúť v chlade, najlepšie cez noc. Na druhý deň polejte roztopenou čokoládou.
foto: redakcia, shutterstock